routes

Routes (13 en 24 kilometer)

De routes zijn volledig bewegwijzerd. Je loopt over bekende en verstopte paadjes in de Delftse Hout en het Bieslandse Bos. Over bos- en grindpaden, over heuveltjes, langs het water, over smalle paadjes tussen het fluitenkruid door, langs de koeien en over boomstammen. Asfalt kom je nauwelijks tegen tijdens deze trail. Wel veel bomen, gras, kleurige veldbloemen, weidevogels en hier en daar een schaap. Het aantal hoogtemeters is overzichtelijk (70), de variatie in ondergrond en omgeving verrassend. Wie de langere route loopt, maakt een extra grote ronde door het Bieslandse Bos.

De routes zijn op dit moment nog niet helemaal definitief. Het kan zijn dat er hier en daar een aanpassing nodig is. Nadat we van iedereen toestemming hebben gekregen hebben en het parcours zelf nog een allerlaatste keer gelopen hebben, vind je hier (een week voor de trail) de plattegronden met de precieze routes.

Af en toe steek je een fietspad over. Op zulke momenten gelden de reguliere verkeersregels. Houd de bordjes in de gaten, geef fietsers de ruimte en volg de eventuele aanwijzingen van een vrijwilliger op.