routes

Routes (13 en 24 kilometer)

De routes zijn volledig bewegwijzerd met witte linten en houten bordjes, beide met het logo van de Houttrail. Je loopt over bekende en verstopte paadjes in de Delftse Hout en het Bieslandse Bos. Over bos- en grindpaden, over heuveltjes, langs het water, over smalle paadjes tussen het fluitenkruid door, langs de koeien en over boomstammen. Asfalt kom je nauwelijks tegen tijdens deze trail. Wel veel bomen, gras, kleurige veldbloemen, weidevogels en hier en daar een schaap. Het aantal hoogtemeters is overzichtelijk (70), de variatie in ondergrond en omgeving verrassend. Loop je de langere route, dan maak je een extra grote ronde door het Bieslandse Bos.

Af en toe steek je een fietspad over of loop je een stuk over een fietspad/weg. Op zulke momenten gelden de reguliere verkeersregels. Houd de waarschuwingsbordjes in de gaten, geef fietsers/auto's/paarden de ruimte en volg de aanwijzingen van de vrijwilligers op.

De routes zijn op dit moment nog niet helemaal definitief. Het kan zijn dat er hier en daar een aanpassing nodig is vanwege de staat van de paden en de begroeiing. Nadat we het parcours vlak voor de traildatum zelf nog een allerlaatste keer gelopen hebben, vind je hier (een week voor de trail) de plattegronden met de definitieve routes.

200122-Houttrail_13k-D11.pdf

parcours 13 km Houttrail (voorlopig)


200122-Houttrail_24k-D11.pdf

parcours 24 km Houttrail (voorlopig)