praktische info

Inschrijving

Je schrijft je van tevoren in voor de Houttrail, en wel via de knop Inschrijven hierboven. Dat kan vanaf 20 oktober 2019. De inschrijving sluit op 12 april 2020 of zoveel eerder als het maximum aantal deelnemers is bereikt. Wacht dus niet te lang met inschrijven. Het inschrijfgeld is inclusief startnummer met chip, een medaille van hout, een volledig uitgepijld parcours, support van enthousiaste vrijwilligers, en verzorgingsposten onderweg. Je kunt gebruikmaken van kleedkamers met douches en je spullen in bewaring geven. De uitslagen worden snel gepubliceerd en en na afloop download je je foto's gewoon gratis. Vragen? Stuur een e-mail naar info@houttrail.nl.

Afstanden/starttijden/kosten

13 kilometer 10.00 uur 12,50 euro

24 kilometer 9.15 uur 17,50 euro

Voor de 13 kilometer houden we een maximum aantal deelnemers van 175 aan, voor de 24 kilometer een maximum van 95.

Het maximum voor de 13 kilometer is inmiddels (7 januari) bereikt. Je kunt je wel nog inschrijven voor de lange trail. Had je 13 willen lopen? Sorry! We vinden het belangrijk dat alle lopers de ruimte hebben onderweg en houden het deze eerste editie ook organisatorisch liefst overzichtelijk.

Start/finishlocatie

Start/finish van de trail: op het terrein van atletiekvereniging AV’40 in Delft (Sportring 12). Daar zijn kleedkamers met douches en wc’s, en daar is een kantine waar je kunt zitten en iets te eten/drinken kunt kopen. Ook is er een plek waar je je tas kunt afgeven. Inlopen doe je natuurlijk even op de atletiekbaan.

Bereikbaarheid start/finish

Spaar het milieu en kom op de fiets of met het OV. Bus 60 (richting Nootdorp) brengt je in 13 minuten van station Delft naar halte Defensie en vanaf daar is het nog 4 minuten lopen naar de atletiekbaan op de Sportring. Kom je toch liever met de auto, dan kun je naast de baan of bij één van de naastgelegen voetbalverenigingen parkeren. Een vrijwilliger wijst je de weg.

Startnummer ophalen

Je startnummer haal je op op de dag van de trail. Het ligt vanaf 8.30 uur voor je klaar in het eerste gebouw dat je tegenkomt als je het terrein van AV'40 op loopt. Het is voor ons fijn als je het startnummer uiterlijk een half uur voor de start van jouw afstand ophaalt.

Overname startnummer of wijzigen afstand

Heb je je ingeschreven en kun je onverhoopt niet meedoen? Zoek een vervanger. Voor 2,50 euro schrijven we je startnummer over. Wil je na inschrijving de afstand veranderen? Ook dat kan. Aanpassing van naam of afstand is mogelijk tot 12 april 2020. Je regelt het met een e-mail naar info@houttrail.nl.

Eten/drinken onderweg

Aan een natje en een droogje onderweg is gedacht. Loop je de trail van 13 kilometer, dan kom je één keer (rond 5 kilometer) een verzorgingspost tegen waar je kunt genieten van water, sportdrank, ontbijtkoek, banaan, rozijnen, chips en wine gums. Loop je de trail van 24 kilometer, dan staat er twee keer een verzorgingspost voor je: rond 13 en rond 19 kilometer. Zorg dat je een beker bij je hebt (zie onder).

Bekervrije trail

We dragen de natuur een warm hart toe en willen zwerfafval voorkomen. Het is dus een bekervrije trail. Vind je het ingewikkeld om water of een beker mee te nemen, maak dan gebruik van de “deelbekers” die bij de waterposten staan. Die drink je dan ter plekke leeg.

Uitslagen

Eventtimer draagt zorg voor de tijdregistratie en uitslagverwerking. De uitslagen zijn zo snel mogelijk na het finishen beschikbaar via www.mijninschrijving.nl. Daar vind je ook je finishfoto en een heus certificaat. Wil je jouw uitslag niet gepubliceerd hebben, geef dat dan van tevoren door via info@houttrail.nl

Foto’s

Twee fotografen maken op verschillende plaatsen foto's van de lopers. De foto’s zijn zo snel mogelijk na de trail te bekijken via de knop Foto’s. Je kunt ze gratis downloaden. Wil je jouw foto niet op de website gepubliceerd hebben, geef dat dan van tevoren door via info@houttrail.nl.

EHBO

Natuurlijk zijn er ook enkele EHBO’ers aanwezig. Heb je onderweg medische hulp nodig of ben je bezorgd over een medeloper? Bel dan het telefoonnummer dat op je startnummer staat en we zorgen dat er zo snel mogelijk iemand komt helpen.

Prijsuitreiking

Hoewel het bij de Houttrail niet om winnen gaat, zetten we de snelste lopers natuurlijk wel even in het zonnetje. We hebben prijzen voor de drie snelste mannen en vrouwen op beide afstanden. De prijsuitreiking is rond 11.30 uur.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers is er geen Houttrail. Loop je zelf niet mee en heb je zin om te helpen (dat kan op allerlei manieren) of ken je iemand die dat leuk vindt? Geef dat dan door via info@houttrail.nl We zorgen dat je weet wat je moet doen én geven je een lunchpakket mee. Wie dat wil, krijgt ook een Houttrailshirt. En als alle lopers gefinisht zijn, kletsen we nog even na met zijn allen.

Parcoursverkenning

Is het je eerste trail of vind je het gewoon leuk om met andere lopers het parcours te verkennen? Doe dan mee aan de Houttrailtraining op zondag 15 maart. We verzamelen om 14.00 uur bij Stadsboerderij BuytenDelft (Korftlaan 3a) en denken een uurtje onderweg te zijn. Kondig je komst even aan in een mail naar info@houttrail.nl.

Overnachten in de buurt

Zin om er een dagje of weekendje Delft te maken? Goed idee! Er valt in Delft en omgeving genoeg te beleven. Huur bijvoorbeeld een grasbungalow of houten iglo op Vakantiepark Delftse Hout. Geef je de voorkeur aan een hotel, denk dan aan hotel De Plataan op het Doelenplein.

T-shirt

Je hebt lopers die het leuk vinden om een T-shirt te krijgen en je hebt lopers voor wie dat niet zo nodig hoeft. We hebben Martijn van der Wiel gevraagd een shirt voor de Houttrail te ontwerpen en denken beide types lopers tegemoet te komen door dit apart, tegen een extra vergoeding van 10 euro, aan te bieden. Wil jij ook zo'n fijn (polyester) loopshirt van de Houttrail? Schrijf je dan voor 1 april 2020 in en zet een vinkje bij het gewenste shirt in het inschrijfformulier. Je kunt kiezen uit een dames- of een herenmodel (beide S, M, L).

Contact

Wil je contact met de organisatie van de Houttrail? Stuur een e-mail naar info@houttrail.nl en je krijgt zo snel mogelijk een reactie van Marjan.