praktische info

Startnummer overdragen/overnemen of afstand wijzigen

Heb je je ingeschreven voor de Houttrail op 3 april 2022 en kun je onverhoopt niet meedoen? Zoek een vervanger, bijvoorbeeld door te reageren op dit bericht op Facebook, en zorg zelf dat het inschrijfgeld bij jou komt. Als je ons vervolgens de naam en het e-mailadres van de ander mailt, zorgen wij dat die een link krijgt om het startnummer op zijn/haar naam te zetten. Zo blijven onze uitslagen kloppen. Ben je zo goed in vorm dat je 24 kilometer wilt lopen in plaats van de 13 waar je je voor ingeschreven hebt, geef het dan uiterlijk een paar dagen van tevoren aan ons door via info@houttrail.nl. Mocht aanpassing naar de kortere afstand nodig zijn, dan geldt natuurlijk hetzelfde.

Afstanden/starttijden/kosten Houttrail 3 april 2022

13 kilometer 10.00 uur 12,50 euro

24 kilometer 9.15 uur 17,50 euro

Het inschrijfgeld is inclusief support van enthousiaste vrijwilligers, een startnummer met chip en naam, een houten medaille, uitgebreide waterposten, een soepje achteraf en gratis te downloaden foto's.

Start/finishlocatie

Start/finish van de trail: op het terrein van atletiekvereniging AV’40 in Delft (Sportring 12). Daar zijn wc's en daar zijn kleedkamers met douches. Er is ook een kantine, evenals een plek waar je je tas kunt afgeven.

Bekervrije trail

De Houttrail is een bekervrije trail. Zorg voor eigen water onderweg of neem iets (flesje/bidon/beker) mee dat je bij de verzorgingsposten kunt laten vullen. Voor jouw gemak kun je bij je inschrijving voor 5 euro een opvouwbare, herbruikbare beker (van Decathlon) bestellen.

Coronamaatregelen

Tja, die laten zich lastig voorspellen, maar momenteel lijkt niets een leuke trail in de weg te staan.

Bereikbaarheid start/finish

Wees lief voor het milieu en kom op de fiets of met het OV. Bus 60 (richting Nootdorp) brengt je in 13 minuten van station Delft naar halte Defensie en vanaf daar is het nog 7 minuten lopen naar de atletiekbaan op de Sportring. Kom je toch liever met de auto, dan kun je naast de baan of bij een van de naastgelegen voetbalverenigingen parkeren. Een vrijwilliger wijst je de weg.

Startnummer ophalen

Je startbewijs haal je op de dag van de trail op in het eerste gebouw na het hek. Je kunt ons de QR-code in de bevestigingsmail (Bevestiging inschrijving Houttrail Delft) laten zien óf het startnummer noemen. Dat laatste vind je op de lijst die we ophangen.

Bewegwijzering

Je kunt de routes op gps lopen (download de gpx-bestanden) of de witte linten met groen Houttraillogo volgen. Op plekken waar linten alleen niet duidelijk genoeg zouden zijn, staan houten bordjes met het Houttraillogo. De piketpaaltjes van de bordjes hebben een knaloranje kleuraccent gekregen, dus je kunt ze niet níét zien. Kruist de route een fietspad, dan staat er een houten bordje met een fiets erop. Uitzetten van de route blijft natuurlijk mensenwerk. Lang leve Lorenzo en Bart. Mocht het nou zo zijn dat de gps-route niet 100 procent overeenkomt met de bewegwijzerde route, volg dan de linten.Waterpost

Loop je de trail van 13 kilometer, dan kom je één keer (rond 5,5 kilometer) een waterpost tegen. Loop je de trail van 24 kilometer, dan kun je je eigen beker twee keer laten vullen: rond 12 en rond 19 kilometer. Naast water kun je sportdrank (SIS Go Electrolyte) en versnaperingen (banaan/suikerwafel/tucjes/winegums) krijgen.

Uitslagen

Eventtimer draagt zorg voor de tijdregistratie en uitslagverwerking. De uitslagen zijn zo snel mogelijk na het finishen beschikbaar via www.mijninschrijving.nl. Wil je jouw uitslag niet gepubliceerd hebben, geef dat dan van tevoren door via info@houttrail.nl

Foto’s

Op verschillende plaatsen op het parcours worden professionele foto's gemaakt door Rob van Efferen. Je kunt de foto's na een dag of wat gratis downloaden. Wil je jouw foto niet op de website gepubliceerd hebben, geef dat dan van tevoren door via info@houttrail.nl. De foto’s van de Houttrail van 31 oktober 2021 zijn te bekijken via Facebook.

EHBO

Natuurlijk zijn er ook enkele EHBO’ers aanwezig. Heb je onderweg medische hulp nodig of ben je bezorgd over een medeloper? Bel dan het noodnummer dat op je startnummer staat en wij zorgen dat er zo snel mogelijk iemand komt helpen.

Prijsuitreiking

Hoewel het bij de Houttrail niet om winnen gaat, zetten we de snelste lopers natuurlijk wel even in het zonnetje. Harun van Rei Houtbewerking heeft een prachtige houten herinnering gemaakt voor de drie snelste mannen en vrouwen op beide afstanden. De prijsuitreiking is rond 11.30 uur.

Houttrail Delft op social media

Je vindt ons ook op Instagram en Facebook.

Vrijwilligers

Je herkent onze vrijwilligers aan hun groene hesje met logo van de Houttrail. Ze staan er in hun eigen tijd voor jou, dus laat vooral even merken dat je dat waardeert. Zonder vrijwilligers is er geen Houttrail. Loop je zelf niet mee en heb je zin om te helpen (dat kan op allerlei manieren) of ken je iemand die dat leuk vindt? Geef dat dan door via info@houttrail.nl. We zorgen dat vrijwilligers weten wat ze moeten doen, zorgen voor een lunchpakket en durven te garanderen dat het een leuke zondagochtend wordt! Wie wil, neemt een Houttrailshirt mee naar huis.

Overnachten in de buurt

Zin om er een dagje of weekendje Delft te maken? Goed idee! Er valt in Delft en omgeving genoeg te beleven. Huur bijvoorbeeld een grasbungalow of houten iglo op Vakantiepark Delftse Hout. Geef je de voorkeur aan een hotel, denk dan aan hotel De Plataan op het Doelenplein.

T-shirt apart bestellen

Je hebt lopers die het leuk vinden om een T-shirt te hebben en je hebt lopers voor wie dat niet zo nodig hoeft. Omdat we niet willen dat onze shirts achterin de kast belanden, bepaal jij zelf of je met een shirt naar huis gaat. Martijn van der Wiel heeft weer een tof shirt ontworpen en dat kun je voor 10 euro bestellen. Een kwestie van een vinkje bij de juiste maat op het inschrijfformulier. Je kunt kiezen uit een dames- of een herenmodel (beide S, M, L, XL). Heb je een T-shirt besteld? Dan krijg je het mee als je, op 3 april, je startnummer ophaalt.

Contact

Wil je contact met de organisatie van de Houttrail? Stuur een e-mail naar info@houttrail.nl en je krijgt zo snel mogelijk een reactie van Marjan.