praktische info

Afstanden/starttijden/kosten Houttrail op zondag 21 april 2024

13 kilometer               11:00 en 11.15 uur 12,50 euro        

24 kilometer               10:00 uur                   17,50 euro       

35 kilometer 09:30 uur  20,00 euro (12 kilometer op gps, de rest bewegwijzerd)


Startnummer ophalen/overdragen

Je startbewijs ligt op de dag van de trail voor je klaar bij het startnummeruitgiftepunt. Heb je je ingeschreven maar kun je onverhoopt niet meelopen? Dat is pech. Wel kun je een andere loper blij maken met je startnummer. Bied je startnummer aan via dit bericht op Facebook of Instagram. Iemand gevonden die het over wil nemen? Handel het financiële stuk af met je vervanger. Maak dan een account aan op mijninschrijving.nl en regel de overschrijving zelf (rechtsboven, onder ''mijn gegevens') of stuur de voornaam en het e-mailadres van de nieuwe loper naar info@houttrail.nl. De nieuwe loper krijgt een link per mail en past de inschrijving zelf aan. De naam op het startnummer kan (inmiddels) niet meer worden aangepast helaas. 

Afstand aanpassen

Mocht je - vanwege een blessure bijvoorbeeld - de door jou gekozen afstand niet kunnen lopen, dan kun je je startbewijs nog omzetten naar een kortere afstand. Geef dat wel van tevoren (uiterlijk 2 dagen voor de trail) even door via info@houttrail.nl.

Inschrijving

Inschrijving verloopt via mijninschrijving.nl. Het inschrijfgeld betaal je, meteen bij inschrijving, via iDeal. Het is inclusief support van enthousiaste vrijwilligers, een startnummer met chip en naam, bewegwijzering in de vorm van pijlen, uitgebreide waterposten, een soepje achteraf, en gratis te downloaden foto's. De houten Houttrail-medaille en het altijd leuke Houttrailshirt betaal je alleen als je er in het inschrijfformulier een vinkje bij zet.

Start/finishlocatie

Start/finish van de trail: op het terrein van atletiekvereniging AV’40 in Delft (Sportring 12). Daar zijn wc's en daar zijn kleedkamers met douches. Je tas geef je af bij de tassenafgifte en in de kantine koop je koffie/thee of iets anders. 

Bereikbaarheid start/finish

Het startfinishterrein is prima te bereiken met de (ov-)fiets of met de bus. Bus 60 (richting Nootdorp) brengt je in 13 minuten van station Delft naar halte Defensie en vanaf daar is het nog 7 minuten lopen naar de atletiekbaan op de Sportring. Met een ov-fiets trap je in een kwartier naar de baan. Kom je toch liever met de auto, dan kun je naast de baan of (als het daar vol is) bij een van de naastgelegen voetbalverenigingen parkeren. 

Bekervrije trail

De Houttrail is een bekervrije trail. Zorg voor eigen drinken onderweg of neem iets (flesje/bidon/beker) mee wat je bij de verzorgingsposten kunt laten vullen met water of sportdrank. Voor jouw gemak kun je bij je inschrijving voor 5 euro een opvouwbare, herbruikbare beker (van Decathlon) bestellen.

Bewegwijzering

Je kunt de routes op gps lopen (de gpx-bestanden staan een week van tevoren onder de knop 'Routes') of de knaloranje pijlen volgen. Waar routes zich splitsen, kom je houten bordjes met het Houttraillogo tegen. Kruist de route een fietspad, dan staat er een houten bordje met een fiets erop. Uitzetten van de route blijft natuurlijk mensenwerk. Lang leve Lorenzo en Bart! Mocht het nou zo zijn dat de gps-route niet 100 procent overeenkomt met de bewegwijzerde route, volg dan de pijlen. Behalve natuurlijk als je de 35 kilometer loopt en je op het punt komt waar jouw extra lus door het Balijbos begint, rond kilometer 6,5. Dat stuk (zo'n 12 km) loop je op gps, en dat geven we natuurlijk duidelijk aan met een A4'tje.

Waterposten

Voor meer dan water! Bij onze waterposten kun je je (zelf meegebrachte) beker laten vullen met water of sportdrank (BYE! Nutrition isotonic/endurance). Er liggen ook energiegevende versnaperingen als stukken banaan of suikerwafel, tucjes en winegums  voor je klaar. Je komt de waterposten tegen op de volgende momenten:

Uitslagen

Eventtimer draagt zorg voor de tijdregistratie en uitslagverwerking. De uitslagen zijn lekker snel na het finishen beschikbaar via www.mijninschrijving.nl. Wil je jouw uitslag niet gepubliceerd hebben, geef dat dan van tevoren door via info@houttrail.nl

Foto’s

Op verschillende plaatsen op het parcours maakt Rob van Efferen foto's. Je kunt de foto's na een dag of wat gratis downloaden. Wil je jouw foto niet gepubliceerd hebben, geef dat dan van tevoren door via info@houttrail.nl

De foto’s van de Houttrail van 2021, 2022 en 2023 zijn te bekijken via Facebook.

EHBO

Natuurlijk zijn er ook enkele EHBO’ers aanwezig. Heb je onderweg medische hulp nodig of ben je bezorgd over een medeloper? Bel dan het noodnummer dat op je startnummer staat en wij zorgen dat er zo snel mogelijk iemand komt helpen.

Houttrail Delft op social media

Je vindt ons ook op Instagram en Facebook

T-shirt van gerecycled polyester

Dit jaar een zwart shirt met terrakleurige opdruk, met een nieuwe Houttrail-haiku op de achterkant. Zowel het shirtontwerp als de haiku is van Martijn van der Wiel. Vink bij je inschrijving het shirt aan dat jij wilt en je krijgt het op de dag van de trail tegelijk met je startnummer. Het shirt kost 12,50 euro.

Houten medaille

Tijdens de afgelopen edities kreeg iedereen die over de finish kwam standaard een medaille. Omdat niet alle lopers op zo'n medaille zitten te wachten en we het zonde vinden om medailles over te houden, gaat die leuke (houten) medaille vanaf nu alleen naar finishers die daar echt blij mee zijn. Vink 'm aan bij je inschrijving als jij bij die groep hoort. De medaille kost 1,50 euro.

Prijsuitreiking

Hoewel het bij de Houttrail niet om winnen gaat, zetten we de snelste lopers natuurlijk wel even in het zonnetje. Harun Rasheed van Rei Houtbewerking (hij loopt de Houttrail zelf ook) maakt opnieuw een houten herinnering voor de drie snelste mannen en vrouwen op alle afstanden. Wat precies is nog even de vraag, maar mooi is het zonder twijfel! De prijsuitreiking vindt plaats rond 12.15/12.30 uur.

Best-wel-groene trail

Onze trail is niet 100 procent maar wel behoorlijk groen, en dat zit 'm niet alleen in de kleur die je tijdens het lopen vooral ziet :) We delen onderweg eten en drinken maar bewust geen bekers uit, en werken bij de finish met bio-soepbekers en -lepels die zo in de gft-bak kunnen. De shirts die we verkopen zijn van gerecycled polyester en gaan alleen naar de mensen die het graag willen. Dat laatste geldt ook voor onze houten medailles. Het fruit bij de waterposten is biologisch, en ook de sportdrank van BYE! is hartstikke natuurlijk. De (vegetarische) soep en de houten medailles komen van de Firma van Buiten en van Luxigo, lokale en bewuste ondernemers. We garanderen dat er in de natuur niets anders achterblijft dan heel veel voetstappen. Tot slot: het afval proberen we te scheiden, maar daar hebben we jou bij nodig. Doe je je soepbeker/lepel in de daarvoor bestemde kokers en je fruitschillen in de groene afvalbak?

Vrijwilligers

Je herkent onze vrijwilligers aan hun groene hesje met logo van de Houttrail. Ze staan er in hun eigen tijd voor jou, dus laat vooral even merken dat je dat waardeert. Loop je zelf niet mee en heb je zin om te helpen (dat kan op allerlei manieren) of ken je iemand die dat leuk vindt? Geef dat dan door via info@houttrail.nl. We zorgen voor duidelijke instructies en een lunchpakket, en durven te garanderen dat het een leuke zondagochtend wordt! Wie wil, neemt een Houttrailshirt mee naar huis.

Overnachten in de buurt

Zin om er een dagje of weekendje Delft te maken? Goed idee! Er valt in Delft en omgeving genoeg te beleven. Huur bijvoorbeeld een grasdakbungalow, naturhome, grashut of houten trekkersiglo op Vakantiepark Delftse Hout. Of slaap midden in de stad, in hotel De Plataan op het Doelenplein.

Contact

Wil je contact met de organisatie van de Houttrail? Stuur een e-mail naar info@houttrail.nl en je krijgt zo snel mogelijk een reactie van Marjan.