praktische info

Corona-update

Vanwege het coronavirus en de daarmee gepaard gaande maatregelen, is de trail verplaatst van 19 april naar zondag 8 november 2020. Had je je ingeschreven voor 19 april, dan sta je automatisch op de lijst voor 8 november. We gaan er vooralsnog van uit dat de Houttrail dan door kan gaan, maar kunnen dat begrijpelijkerwijs niet garanderen. Sowieso volgen we de landelijk en eventueel regionaal geldende richtlijnen, wat onder andere tot gevolg heeft dat de start anders verloopt, dat de kleedruimtes en kantine niet toegankelijk zijn, dat de waterposten minder uitgebreid zijn, en dat er geen prijsuitreiking is. Een minder aangekleed evenement dan we oorspronkelijk in gedachten hadden dus. Gelukkig lijkt dat waar het om gaat nog steeds mogelijk: hardlopen op een leuk (bewegwijzerd) parcours! We denken begin oktober meer duidelijkheid te hebben en zijn van plan de de deelnemers tegen die tijd per e-mail bij te praten.

Inschrijving

Je schrijft je van tevoren in voor de Houttrail. Inmiddels is dat niet meer mogelijk aangezien het maximum aantal deelnemers is bereikt. Het inschrijfgeld (dat rond 1 februari 2020 is afgeschreven) is inclusief startnummer met chip, een medaille van hout, een volledig uitgepijld parcours, support van enthousiaste vrijwilligers, verzorgingsposten onderweg. De uitslagen worden snel gepubliceerd en na afloop download je je foto's gewoon gratis. Vragen? Stuur een e-mail naar info@houttrail.nl.

Afstanden/starttijden/kosten

13 kilometer 10.00 uur 12,50 euro

24 kilometer 9.15 uur 17,50 euro

Het maximum voor de 13 en 24 kilometer is inmiddels bereikt. Sorry! Het kan zijn dat er via onze Facebookpagina startnummers aangeboden worden. Had je je ingeschreven voor 19 april? Dan sta je automatisch op de lijst voor 8 november. Je hoeft daar niets voor te doen.

Start/finishlocatie

Start/finish van de trail: op het terrein van atletiekvereniging AV’40 in Delft (Sportring 12). Daar zijn wc’s en daar is een plek waar je je tas kunt afgeven. De andere voorzieningen zijn vanwege de coronamaatregelen niet beschikbaar tijdens deze editie. Inlopen doe je natuurlijk even op de atletiekbaan.

Bereikbaarheid start/finish

Spaar het milieu en kom op de fiets of met het OV. Bus 60 (richting Nootdorp) brengt je in 13 minuten van station Delft naar halte Defensie en vanaf daar is het nog 4 minuten lopen naar de atletiekbaan op de Sportring. Kom je toch liever met de auto, dan kun je naast de baan of bij één van de naastgelegen voetbalverenigingen parkeren. Een vrijwilliger wijst je de weg.

Startnummer ophalen

Je startnummer haal je op op de dag van de trail of krijg je van tevoren thuisgestuurd. Meer info volgt.

Overname startnummer of wijzigen afstand

Heb je je ingeschreven en kun je op 8 november onverhoopt niet meedoen? Zoek een vervanger, bijvoorbeeld door een berichtje op onze Facebookpagina te plaatsen en zorg zelf dat het inschrijfgeld bij jou komt. Wij kunnen vervolgens je startnummer overzetten op de naam van de ander. Je regelt het met een e-mail naar info@houttrail.nl. Vermeld in de mail het volgende: naam + adres + geboortedatum + e-mailadres vervanger + evt. T-shirtmaat.

Eten/drinken onderweg

Aan een natje en een droogje onderweg is gedacht. Loop je de trail van 13 kilometer, dan kom je één keer (rond 5 kilometer) een verzorgingspost tegen. Loop je de trail van 24 kilometer, dan staat er twee keer een verzorgingspost voor je: rond 13 en rond 19 kilometer. Zorg dat je een beker bij je hebt (zie onder).

Bekervrije trail

We dragen de natuur een warm hart toe en willen zwerfafval voorkomen. Het is dus een bekervrije trail.

Uitslagen

Eventtimer draagt zorg voor de tijdregistratie en uitslagverwerking. De uitslagen zijn zo snel mogelijk na het finishen beschikbaar via www.mijninschrijving.nl. Daar vind je ook je finishfoto en een heus certificaat. Wil je jouw uitslag niet gepubliceerd hebben, geef dat dan van tevoren door via info@houttrail.nl

Foto’s

Twee fotografen maken op verschillende plaatsen foto's van de lopers. De foto’s zijn zo snel mogelijk na de trail te bekijken via de knop Foto’s. Je kunt ze gratis downloaden. Wil je jouw foto niet op de website gepubliceerd hebben, geef dat dan van tevoren door via info@houttrail.nl.

EHBO

Natuurlijk zijn er ook enkele EHBO’ers aanwezig. Heb je onderweg medische hulp nodig of ben je bezorgd over een medeloper? Bel dan het noodnummer dat op je startnummer staat en we zorgen dat er zo snel mogelijk iemand komt helpen.

Prijsuitreiking

Hoewel het bij de Houttrail niet om winnen gaat, zetten we de snelste lopers natuurlijk wel even in het zonnetje. We hebben prijzen voor de drie snelste mannen en vrouwen op beide afstanden. De prijsuitreiking is rond 11.30 uur. Update: helaas, vanwege corona geen prijsuitreiking. Prijzen zijn er wel, maar we bezorgen deze thuis of sturen 'm op.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers is er geen Houttrail. Loop je zelf niet mee en heb je zin om te helpen (dat kan op allerlei manieren) of ken je iemand die dat leuk vindt? Geef dat dan door via info@houttrail.nl We zorgen dat je weet wat je moet doen én geven je een lunchpakket mee. Wie dat wil, krijgt ook een Houttrailshirt. En als alle lopers gefinisht zijn, kletsen we nog even na met zijn allen.

Parcoursverkenning

Is het je eerste trail of vind je het gewoon leuk om met andere lopers het parcours te verkennen? Doe dan mee aan de Houttrailtraining op zondag 15 maart. We verzamelen om 14.00 uur bij Stadsboerderij BuytenDelft (Korftlaan 3a) en denken een uurtje onderweg te zijn. Kondig je komst even aan in een mail naar info@houttrail.nl.

Overnachten in de buurt

Zin om er een dagje of weekendje Delft te maken? Goed idee! Er valt in Delft en omgeving genoeg te beleven. Huur bijvoorbeeld een grasbungalow of houten iglo op Vakantiepark Delftse Hout. Geef je de voorkeur aan een hotel, denk dan aan hotel De Plataan op het Doelenplein.

T-shirt

Je hebt lopers die het leuk vinden om een T-shirt te krijgen en je hebt lopers voor wie dat niet zo nodig hoeft. We hebben Martijn van der Wiel gevraagd een shirt voor de Houttrail te ontwerpen en denken beide types lopers tegemoet te komen door dit apart, tegen een extra vergoeding van 10 euro, aan te bieden. Wil jij ook zo'n fijn (polyester) loopshirt van de Houttrail? Zet dan een vinkje bij het gewenste shirt in het inschrijfformulier of stuur een mail naar info@houttrail.nl. Je kunt kiezen uit een dames- of een herenmodel (beide S, M, L).

Contact

Wil je contact met de organisatie van de Houttrail? Stuur een e-mail naar info@houttrail.nl en je krijgt zo snel mogelijk een reactie van Marjan.