praktische info

Afstanden/starttijden/kosten Houttrail op zondag 16 april 2023 (info voor 2024 volgt)

13 kilometer               11:00 uur                   12,50 euro        

24 kilometer               10:00 uur                   17,50 euro       

35 kilometer 09:30 uur  20,00 euro (12 kilometer op gps, de rest bewegwijzerd)

Het inschrijfgeld is inclusief support van enthousiaste vrijwilligers, een startnummer met chip en naam, bewegwijzering in de vorm van pijlen, een houten medaille, uitgebreide waterposten, een soepje achteraf en gratis te downloaden foto's. 

Start/finishlocatie

Start/finish van de trail: op het terrein van atletiekvereniging AV’40 in Delft (Sportring 12). Daar zijn wc's en daar zijn kleedkamers met douches. Er is ook een kantine, evenals een plek waar je je tas kunt afgeven. 

Bereikbaarheid start/finish

Het startfinishterrein is prima te bereiken met de (ov-)fiets of met het OV. Bus 60 (richting Nootdorp) brengt je in 13 minuten van station Delft naar halte Defensie en vanaf daar is het nog 7 minuten lopen naar de atletiekbaan op de Sportring. Met een OV-fiets trap je in een kwartier naar de baan. Kom je toch liever met de auto, dan kun je naast de baan of (als het daar vol is) bij een van de naastgelegen voetbalverenigingen parkeren. 

Bekervrije trail

De Houttrail is een bekervrije trail. Zorg voor eigen drinken onderweg of neem iets (flesje/bidon/beker) mee wat je bij de verzorgingsposten kunt laten vullen. Voor jouw gemak kun je (tot en met 25 maart) bij je inschrijving voor 5 euro een opvouwbare, herbruikbare beker (van Decathlon) bestellen.

Startnummer ophalen

Je startbewijs ligt op de dag van de trail voor je klaar bij het startnummeruitgiftepunt. Het werkt voor ons goed als je je startnummer paraat hebt. Je vindt het in de mail die je op 8 april van info@houttrail.nl hebt ontvangen of op de lijst die we ophangen.

Bewegwijzering

Je kunt de routes op gps lopen (de gpx-bestanden staan een week van tevoren onder de knop 'Routes') of de knaloranje pijlen volgen. Waar routes zich splitsen, kom je houten bordjes met het Houttraillogo tegen. Kruist de route een fietspad, dan staat er een houten bordje met een fiets erop. Uitzetten van de route blijft natuurlijk mensenwerk. Lang leve Lorenzo en Bart! Mocht het nou zo zijn dat de gps-route niet 100 procent overeenkomt met de bewegwijzerde route, volg dan de pijlen. Behalve natuurlijk als je de 35 kilometer loopt en je op het punt komt waar jouw extra lus door het Balijbos begint. Dat stuk loop je op gps (en dat geven we natuurlijk duidelijk aan met een A4'tje).

Waterpost

Voor meer dan water... Bij onze waterposten kun je je (zelf meegebrachte) beker laten vullen met water of sportdrank (SIS Go Electrolyte). Er liggen ook energiegevende versnaperingen (banaan/suikerwafel/tucjes/winegums) voor je klaar. Je komt de waterposten tegen op de volgende momenten:

Uitslagen

Eventtimer draagt zorg voor de tijdregistratie en uitslagverwerking. De uitslagen zijn lekker snel na het finishen beschikbaar via www.mijninschrijving.nl. Wil je jouw uitslag niet gepubliceerd hebben, geef dat dan van tevoren door via info@houttrail.nl

Foto’s

Op verschillende plaatsen op het parcours worden foto's gemaakt. Je kunt de foto's na een dag of wat gratis downloaden. Wil je jouw foto niet op de website gepubliceerd hebben, geef dat dan van tevoren door via info@houttrail.nl

De foto’s van de Houttrail van 31 oktober 2021 en 3 april 2022 zijn te bekijken via Facebook.

EHBO

Natuurlijk zijn er ook enkele EHBO’ers aanwezig. Heb je onderweg medische hulp nodig of ben je bezorgd over een medeloper? Bel dan het noodnummer dat op je startnummer staat en wij zorgen dat er zo snel mogelijk iemand komt helpen.

Prijsuitreiking

Hoewel het bij de Houttrail niet om winnen gaat, zetten we de snelste lopers natuurlijk wel even in het zonnetje. Harun van Rei Houtbewerking maakt opnieuw een houten herinnering voor de drie snelste mannen en vrouwen op beide afstanden. Wat precies is nog even de vraag, maar mooi is het zonder twijfel! Later lees je hier het tijdstip van de prijsuitreiking.

Houttrail Delft op social media

Je vindt ons ook op Instagram en Facebook

Vrijwilligers

Je herkent onze vrijwilligers aan hun groene hesje met logo van de Houttrail. Ze staan er in hun eigen tijd voor jou, dus laat vooral even merken dat je dat waardeert. Zonder vrijwilligers is er geen Houttrail. Loop je zelf niet mee en heb je zin om te helpen (dat kan op allerlei manieren) of ken je iemand die dat leuk vindt? Geef dat dan door via info@houttrail.nl. We zorgen dat vrijwilligers weten wat ze moeten doen, zorgen voor een lunch en durven te garanderen dat het een leuke zondagochtend wordt! Wie wil, neemt een Houttrailshirt mee naar huis.

Overnachten in de buurt

Zin om er een dagje of weekendje Delft te maken? Goed idee! Er valt in Delft en omgeving genoeg te beleven. Huur bijvoorbeeld een grasdakbungalow, naturhome, grashut of houten trekkersiglo op Vakantiepark Delftse Hout. Of slaap middenin de stad, in hotel De Plataan op het Doelenplein.

Best-wel-groene trail

Onze trail is best groen. We delen onderweg wel eten en drinken maar bewust geen bekers uit, en werken bij de finish met bio-soepbekers die in de gft-bak kunnen. De shirts die we verkopen zijn van gerecycled polyester en het fruit bij de waterposten is biologisch. De soep en de medailles komen van de Firma van Buiten en van Luxigo, lokale ondernemers. Omdat we loopbeleving het allerbelangrijks vinden, hebben we onze houten bordjes -die niet opvallend genoeg bleken - vervangen door knaloranje plastic pijlen. Die halen we na de trail één voor één op en die bewaren we zorgvuldig voor al die trailedities die volgen. We garanderen dat er in de natuur niets anders achterblijft dan heel veel voetstappen. We hebben overwogen herbruikbare startnummers te gebruiken, maar vonden het te leuk om daar iets eigens van te maken. Het afval proberen we te scheiden, maar daar hebben we jou bij nodig. Doe je je soepbeker in de daarvoor bestemde kokers en je fruitschillen in de groene afvalbak?

T-shirt nu van gerecycled polyester! Te bestellen tot 25 maart 2023.

Dit jaar een duurzaam shirt, opnieuw ontworpen door Martijn van der Wiel! Met zelfs een Houttrailhaiku op de achterkant. Heb je een shirt besteld? Het ligt voor je klaar als je je startnummer ophaalt.

Contact

Wil je contact met de organisatie van de Houttrail? Stuur een e-mail naar info@houttrail.nl en je krijgt zo snel mogelijk een reactie van Marjan.