praktische info

Inschrijving

Je schrijft je van tevoren in voor de Houttrail op 31 oktober.* Inschrijving is mogelijk tot en met 17 oktober 2021. Je geeft een machtiging af voor de afschrijving van het inschrijfgeld. Dat bedrag is inclusief een startnummer met chip (op naam), een medaille van hout, een volledig uitgepijld parcours, support van enthousiaste vrijwilligers, verzorgingsposten onderweg en een kopje soep na afloop. De uitslagen worden snel gepubliceerd en na afloop download je je foto's gewoon gratis. Vragen? Stuur een e-mail naar info@houttrail.nl.

*inschrijvingen voor de trail in april 2020 zijn niet meer geldig (zie mails)

Afstanden/starttijden/kosten

13 kilometer 10.00 uur 12,50 euro

24 kilometer 9.15 uur 17,50 euro

Start/finishlocatie

Start/finish van de trail: op het terrein van atletiekvereniging AV’40 in Delft (Sportring 12). Daar zijn wc's en daar zijn kleedkamers met douches. Er is ook een kantine, evenals een plek waar je je tas kunt afgeven.

Coronamaatregelen

We vragen je om thuis te blijven bij klachten en om je gezonde verstand te gebruiken. Geef medelopers voor, tijdens en na de trail zo veel mogelijk de ruimte. Voor deelname aan de trail is een coronatoegangsbewijs niet nodig. Ook eten/drinken afhalen in de kantine kan zonder. Mocht je je willen installeren in de kantine, dan moeten we wel om een coronatoegangsbewijs vragen. Graag begrip hiervoor.

Bereikbaarheid start/finish

Spaar het milieu en kom op de fiets of met het OV. Bus 60 (richting Nootdorp) brengt je in 13 minuten van station Delft naar halte Defensie en vanaf daar is het nog 4 minuten lopen naar de atletiekbaan op de Sportring. Kom je toch liever met de auto, dan kun je naast de baan of bij één van de naastgelegen voetbalverenigingen parkeren. Een vrijwilliger wijst je de weg.

Startnummer ophalen

Je startnummer haal je op de dag van de trail op in het eerste gebouw na het hek.

Startnummer overdragen of overnemen

Heb je je ingeschreven en kun je onverhoopt niet meedoen? Zoek een vervanger, bijvoorbeeld door te reageren op dit bericht op Facebook, en zorg zelf dat het inschrijfgeld bij jou komt. Als je ons vervolgens de naam en het e-mailadres van de ander mailt, zorgen wij dat die zich in jouw plaats kan inschrijven. De naam op het startnummer kunnen we helaas niet meer aanpassen.

Bekervrije trail + afval

We dragen de natuur een warm hart toe en willen zwerfafval voorkomen. Het is dus een bekervrije trail. Neem zelf een (opvouwbare) beker, een bidon of flesje mee.

Waterpost

Loop je de trail van 13 kilometer, dan kom je één keer (rond 5 kilometer) een waterpost tegen. Loop je de trail van 24 kilometer, dan kun je je eigen beker twee keer laten vullen: rond 13 en rond 19 kilometer. Naast water kun je ook wat versnaperingen (banaan/suikerwafel/tucjes/winegums) krijgen. Natuurlijk serveren we het eten zo coronaproof mogelijk.

Uitslagen

Eventtimer draagt zorg voor de tijdregistratie en uitslagverwerking. De uitslagen zijn zo snel mogelijk na het finishen beschikbaar via www.mijninschrijving.nl. Daar vind je ook je finishfoto en een heus certificaat. Wil je jouw uitslag niet gepubliceerd hebben, geef dat dan van tevoren door via info@houttrail.nl

Foto’s

Twee fotografen maken op verschillende plaatsen foto's van de lopers. De foto’s van de Houttrail van 31 oktober 2021 zijn inmiddels te bekijken via Facebook. Je kunt ze gratis downloaden. Wil je jouw foto niet op de website gepubliceerd hebben, geef dat dan van tevoren door via info@houttrail.nl.

EHBO

Natuurlijk zijn er ook enkele EHBO’ers aanwezig. Heb je onderweg medische hulp nodig of ben je bezorgd over een medeloper? Bel dan het noodnummer dat op je startnummer staat en we zorgen dat er zo snel mogelijk iemand komt helpen.

Prijsuitreiking

Hoewel het bij de Houttrail niet om winnen gaat, zetten we de snelste lopers natuurlijk wel even in het zonnetje. We hebben prijzen voor de drie snelste mannen en vrouwen op beide afstanden. De prijsuitreiking is rond 11.30 uur.

Houttrail Delft op social media

Je vindt ons ook op Instagram en Facebook.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers is er geen Houttrail. Loop je zelf niet mee en heb je zin om te helpen (dat kan op allerlei manieren) of ken je iemand die dat leuk vindt? Geef dat dan door via info@houttrail.nl We zorgen dat je weet wat je moet doen én geven je een lunchpakket mee. Wie dat wil, krijgt ook een Houttrailshirt.

Overnachten in de buurt

Zin om er een dagje of weekendje Delft te maken? Goed idee! Er valt in Delft en omgeving genoeg te beleven. Huur bijvoorbeeld een grasbungalow of houten iglo op Vakantiepark Delftse Hout. Geef je de voorkeur aan een hotel, denk dan aan hotel De Plataan op het Doelenplein.

T-shirt

Je hebt lopers die het leuk vinden om een T-shirt te krijgen en je hebt lopers voor wie dat niet zo nodig hoeft. We hebben Martijn van der Wiel gevraagd een shirt voor de Houttrail te ontwerpen en denken beide types lopers tegemoet te komen door dit apart, tegen een extra vergoeding van 10 euro, aan te bieden. Wil jij ook zo'n fijn loopshirt van de Houttrail? Zet dan een vinkje bij het gewenste shirt in het inschrijfformulier. Je kunt kiezen uit een dames- of een herenmodel (beide S, M, L).

Contact

Wil je contact met de organisatie van de Houttrail? Stuur een e-mail naar info@houttrail.nl en je krijgt zo snel mogelijk een reactie van Marjan.