praktische info

Corona-update (25/3/21)

We hoopten op een Houttrail in april 2021 maar hebben opnieuw tot uitstel moeten besluiten. Jammer, we hadden er veel zin in. Speciaal voor al die lopers die het trailen zo missen, richten we ons op een datum niet al te ver weg: zondag 31 oktober 2021. Omdat we niet voor niets gekozen hadden voor een voorjaarstrail is er op zondag 17 april 2022 sowieso (weer) een Houttrail. Rond die tijd is het parcours op zijn mooist. De informatie op deze site zal passen we binnenkort aan. Duidelijk is wel dat de afstanden en het parcours hetzelfde zullen zijn. Ooit komt die eerste editie er.

Inschrijving

Je schrijft je van tevoren in voor de Houttrail. Inmiddels is dat niet meer mogelijk aangezien het maximum aantal deelnemers is bereikt. Het inschrijfgeld is inclusief startnummer met chip, een medaille van hout, een volledig uitgepijld parcours, support van enthousiaste vrijwilligers, verzorgingsposten onderweg. De uitslagen worden snel gepubliceerd en na afloop download je je foto's gewoon gratis. Vragen? Stuur een e-mail naar info@houttrail.nl.

Afstanden/starttijden/kosten

13 kilometer 10.00 uur 12,50 euro

24 kilometer 9.15 uur 17,50 euro

Start/finishlocatie

Start/finish van de trail: op het terrein van atletiekvereniging AV’40 in Delft (Sportring 12). Daar zijn wc’s en daar is een plek waar je je tas kunt afgeven. De andere voorzieningen zijn vanwege de coronamaatregelen niet beschikbaar tijdens deze editie.

Bereikbaarheid start/finish

Spaar het milieu en kom op de fiets of met het OV. Bus 60 (richting Nootdorp) brengt je in 13 minuten van station Delft naar halte Defensie en vanaf daar is het nog 4 minuten lopen naar de atletiekbaan op de Sportring. Kom je toch liever met de auto, dan kun je naast de baan of bij één van de naastgelegen voetbalverenigingen parkeren. Een vrijwilliger wijst je de weg.

Startnummer ophalen

Je startnummer haal je op op de dag van de trail of krijg je van tevoren thuisgestuurd. Meer info volgt.

Overname startnummer of wijzigen afstand

Heb je je ingeschreven en kun je onverhoopt niet meedoen? Zoek een vervanger, bijvoorbeeld door een berichtje op onze Facebookpagina te plaatsen en zorg zelf dat het inschrijfgeld bij jou komt. Wij kunnen vervolgens je startnummer overzetten op de naam van de ander. Je regelt het met een e-mail naar info@houttrail.nl. Vermeld in de mail het volgende: naam + adres + geboortedatum + e-mailadres vervanger + evt. T-shirtmaat.

Waterpost

Loop je de trail van 13 kilometer, dan kom je één keer (rond 5 kilometer) een waterpost tegen. Zorg zelf voor een beker (zie onder). Loop je de trail van 24 kilometer, dan kun je je beker twee keer laten vullen: rond 13 en rond 19 kilometer. Naast water kun je ook wat versnaperingen (ontbijtkoek/chips) krijgen. Omdat we niet willen dat iemand tijdens onze trail corona oploopt, serveren we alleen voorverpakt eten.

Bekervrije trail + afval

We dragen de natuur een warm hart toe en willen zwerfafval voorkomen. Het is dus een bekervrije trail. Neem zelf een beker, bidon of flesje mee. Ook vragen we je met klem om de verpakking van het eten in een van de afvalbakken te doen.

Uitslagen

Eventtimer draagt zorg voor de tijdregistratie en uitslagverwerking. De uitslagen zijn zo snel mogelijk na het finishen beschikbaar via www.mijninschrijving.nl. Daar vind je ook je finishfoto en een heus certificaat. Wil je jouw uitslag niet gepubliceerd hebben, geef dat dan van tevoren door via info@houttrail.nl

Foto’s

Twee fotografen maken op verschillende plaatsen foto's van de lopers. De foto’s zijn zo snel mogelijk na de trail te bekijken via de knop Foto’s. Je kunt ze gratis downloaden. Wil je jouw foto niet op de website gepubliceerd hebben, geef dat dan van tevoren door via info@houttrail.nl.

EHBO

Natuurlijk zijn er ook enkele EHBO’ers aanwezig. Heb je onderweg medische hulp nodig of ben je bezorgd over een medeloper? Bel dan het noodnummer dat op je startnummer staat en we zorgen dat er zo snel mogelijk iemand komt helpen.

Prijsuitreiking

Hoewel het bij de Houttrail niet om winnen gaat, zetten we de snelste lopers natuurlijk wel even in het zonnetje. We hebben prijzen voor de drie snelste mannen en vrouwen op beide afstanden. De prijsuitreiking is rond 11.30 uur. Update: misschien vanwege corona niet mogelijk.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers is er geen Houttrail. Loop je zelf niet mee en heb je zin om te helpen (dat kan op allerlei manieren) of ken je iemand die dat leuk vindt? Geef dat dan door via info@houttrail.nl We zorgen dat je weet wat je moet doen én geven je een lunchpakket mee. Wie dat wil, krijgt ook een Houttrailshirt.

Overnachten in de buurt

Zin om er een dagje of weekendje Delft te maken? Goed idee! Er valt in Delft en omgeving genoeg te beleven. Huur bijvoorbeeld een grasbungalow of houten iglo op Vakantiepark Delftse Hout. Geef je de voorkeur aan een hotel, denk dan aan hotel De Plataan op het Doelenplein.

T-shirt

Je hebt lopers die het leuk vinden om een T-shirt te krijgen en je hebt lopers voor wie dat niet zo nodig hoeft. We hebben Martijn van der Wiel gevraagd een shirt voor de Houttrail te ontwerpen en denken beide types lopers tegemoet te komen door dit apart, tegen een extra vergoeding van 10 euro, aan te bieden. Wil jij ook zo'n fijn (polyester) loopshirt van de Houttrail? Zet dan een vinkje bij het gewenste shirt in het inschrijfformulier of stuur een mail naar info@houttrail.nl. Je kunt kiezen uit een dames- of een herenmodel (beide S, M, L).

Contact

Wil je contact met de organisatie van de Houttrail? Stuur een e-mail naar info@houttrail.nl en je krijgt zo snel mogelijk een reactie van Marjan.